Brzinom do zvezda

Brzinom do zvezda

VELIKA LEGENDA Srpski atletičar otkrio kako se BRZINOM može stići DO ZVEZDA

VELIKA LEGENDA Srpski atletičar otkrio kako se BRZINOM može stići DO ZVEZDA

Mali veliki šampioni

Naš proslavljeni atletičar Emir Bekrić, devetog marta je posetio đake osnovnih škola “Vuk Karadžić” i “Sterija Popović” i SC “Nikola Tesla” u Vršcu kako bi ih motivisao da krenu njegovim stopama i počnu s ljubavlju da se bave “kraljicom sportova”.

Osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Moskvi 2013. godine u disciplini trka na 400 metara s preponama i višestruki nacionalni rekorder pozvao je vršačke učenike da se uključe u projekat “Brzinom do zvezda” i prijave se za sprint trku na 40 metara, koja će biti održana u petak, 20. marta u njihovom gradu.

Učenici trećeg i četvrtog razreda vršačkih osnovnih škola boriće za plasman među 16 najboljih (8 devojčice i 8 dečaka), čime će se plasirati za veliko finale, koje će u junu biti održano u Beogradu. Tehničku organizaciju će voditi Atletski klub Atina uz podršku grada Vršća, kojeg je prepoznao Srpski atletski savez kao strateškog partnera.

Mali veliki šampioni

Opština Vršac postala je jedan od gradova-partnera projekta, nakon što su proslavljeni šampion i koordinator projekta Nemanja Ilić sa zajedno sa gradskim većnicima dogovorili saradnju.

U tri škole održan je pokazni čas, a dogovoreno je da će ŠC “Nikola Tesla” u narednom periodu dobiti multi atletskim poligon, čime će škola postati školski atletski centar za ovaj deo Srbije.

Mali veliki šampioni

Projekat “Brzinom do zvezda” pokrenuli su kompanija Telenor i Atletski savez Srbije i za za cilj ima promociju zdravog stila života kod najmlađih. Ovaj svojevrsni putujući karavan održaće se u 16 gradova Srbije, kao i u 17 beogradskih opština.

Niz manifestacija koje će biti održane u okviru “Brzinom do zvezda” predstavlja sjajnu priliku da Srbija pronađe novu decu talentovanu za sport, odnosno buduće šampione koji će naslediti velikane kao što su Emir Bekrić, Ivana Španović, Asmir Kolašinac i svi drugi sjajni atletičari na koje smo toliko ponosni.

Mali veliki šampioni

Pored prilike da učestvuju u finalnoj trci, najuspešniji učesnici dobiće poklone u vidu majica, vaučera, mobilnih telefona, boravaka u sportskim kampovima i odlaskom na Miting dijamantske lige, dok će najbolje škole dobiti vredne nagrade.