Brzinom do zvezda

Brzinom do zvezda

SRBIJA U POTRAZI ZA NOVIM ATLETSKIM ŠAMPIONIMA

Osnovci iz preko 400 škola učestvuju u takmičenju „Brzinom do zvezda“

Srbija u potrazi za atletskim šampionima

Emir Bekrić, Olivera Jevtić, Vera Nikolić, Nenad Stekić, Ivana Španović, Dragutin Topić, Asmir Kolašinac, Amela Terzić, Mihail Dudaš… Ovo su samo neka od imena domaće atletike, vrhunskih sportista koji su nas prethodnih decenija radovali svojim podvizima.

Sada je došlo vreme da prepoznamo nove nade “kraljice sportova” i deci talentovanoj za sport pružimo najbolje uslove za treniranje.

Tim povodom, kompanija Telenor postala je novi generalni sponzor Atletskog saveza Srbije (ASS). Ugovor koji će trajati tri godine potpisali su Veselin Jevrosimović, predsednik Atletskog saveza Srbije i Saša Filipović, izvršni komercijalni direktor Telenora u Srbiji.

Srbija u potrazi za atletskim šampionima

Uz generalno sponzorstvo, Telenor će podržati i projekat ASS-a „Brzinom do zvezda“ koji za cilj ima razvoj i promociju atletike i sportskog načina života među decom u 400 škola u Srbiji.

- Kao institucija koja traje više od 70 godina, ponosni smo što je jedna velika kompanija kao što je Telenor uvidela vrednosti koje posedujemo. Nadamo se da ćemo u narednom olimpijskom ciklusu, zajednički, stvoriti novu generaciju koja će osvajati medalje na velikim takmičenjima, i što je još važnije, da ćemo kroz projekat „Brzinom do Zvezda“ usmeriti mlade da se bave sportom – kaže Veselin Jevrosimović, predsednik ASS-a.

Saša Filipović, izvršni komercijalni direktor Telenora u Srbiji rekao je da dosadašnji uspesi srpskih atletičara govore o izuzetnom trudu, talentu i posvećenosti, ali i profesionalnosti i stručnosti Atletskog saveza koji stoji iza njih.

- Imajući u vidu broj osvojenih medalja srpskih atletičara, uključujući i one na evropskim i svetskim šampionatima, čast nam je što smo postali zvanični partner Atletskog saveza i podrška budućim uspesima. Još važniju ulogu vidimo u stvaranju budućih šampiona kroz projekat „Brzinom do zvezda“ koji je usmeren na razvoj atletike i usvajanje sportskog načina života među decom – kaže Filipović.

Projekat „Brzinom do zvezda“ obuhvatiće 120 hiljada dece, uzrasta devet i 10 godina, iz 400 škola sa teritorije šest regiona Republike Srbije, uključujući i 17 beogradskih opština.

Srbija u potrazi za atletskim šampionima

Kroz organizovanje pretkvalifikacionih trka za izbor najbržih osam devojčica i dečaka iz svake škole, zatim i opštine i grada, promovisaće se atletika kao bazična sportska disciplina, pospešivati aktivni način života i bavljenje sportom kod dece oba pola, i razvijati atletski klubovi širom Srbije.

Trka superfinala najbržih dečaka i devojčica održaće se u junu 2020. godine u Beogradu, kao sastavni deo većeg atletskog takmičenja, nakon čega sledi i julski atletski kamp.

Na svečanoj ceremoniji potpisivanja ugovora, Jevrosimović je Filipoviću poklonio dres u kojim će srpski atletičari nastupati na predstojećem svetskom prvenstvu koje se odigrava krajem septembra u Dohi.