Brzinom do zvezda

Brzinom do zvezda

SRBIJA ĆE SAČEKATI NOVOG ŠAMPIONA

Odlaže se veliko takmičenje na kom su mnogi želeli da učestvuju

Mali veliki šampioni

Stiže nam još jedna vest koja će razočarati mnoge, a posebno učenike trećih i četvrtih razreda osnovnih škola, njihove roditelje, nastavnike i navijače. Zbog mera predostrožnosti koje je država preduzela kako bi se suzbilo širenje koronavirusa, do daljnjeg se odlaže i veliko atletsko takmičenje „Brzinom do zvezda“, saznaje Blic.

Za učešće na ovo zaista grandiozno takmičenje prijavilo se preko 120.000 dece uzrasta 9 i 10 godina iz 400 škola iz cele Srbije, a trebalo je se održi u organizaciji Atletskog saveza Srbije (ASS) i kompanije Telenor, generalnog sponzora Saveza.

Organizatori poručuju deci i njihovim roditeljima da će takmičenje “Brzinom do Zvezda” biti održano u nekom periodu u budućnosti, ali tek kada u potpunosti budemo sigurni da je prošla opasnost od oboljenja nazvanog covid-19.

Mali veliki šampioni

Do tada, oni i roditelje i decu savetuju da se pridržavaju svih higijenskih mera, što podrazumeva da redovno peru ruke, drže propisano odstojanje i od odraslih i od svojih drugara, kao i da posebno paze na svoje bake i deke.

Mali veliki šampioni

Nikad se ne zna, možda baš neko od njih uspe da postane novi srpski šampion, kao što su to do sada uspeli Emir Bekrić, Olivera Jevtić, Vera Nikolić, Nenad Stekić, Ivana Španović, Dragutin Topić, Asmir Kolašinac, Amela Terzić, Mihail Dudaš…

Ideja takmičenja “Brzinom do Zvezda” bila je da se promoviše atletika kao bazična sportska disciplina, pospeši aktivni način života i bavljenje sportom kod dece oba pola, podstakne razvoj atletskih klubova širom Srbije i deci obezbede što bolji uslovi za treniranje.

Mali veliki šampioni

“Brzinom do zvezda” trebalo je da se sastoji od niza pretkvalifikacionih sprint trka na 40 metara, koje bi bile organizovane u 16 gradova iz 6 regiona naše zemlje, kao i u 17 beogradskih opština.

Najbržih osam devojčica i dečaka iz svake škole, kvalifikovalo bi se za takmičenje na nivou opštine i grada, a najbolji od najboljih plasirali bi se na veliku superfinalnu trku koja je trebalo da bude održana u junu u Beogradu.

Mali veliki šampioni

Zahvaljujući kompaniji “Telenor” i Atletskom savezu Srbije, pobednici “Brzinom do zvezda” dobili bi priliku da u julu vreme provedu u atletskom kampu, a predviđene su i druge brojne nagrade u vidu majica, vaučera, mobilnih telefona i odlaskom na Miting dijamantske lige, dok bi najbolje škole takođe dobile vredne nagrade.