Brzinom do zvezda

Brzinom do zvezda

MALI VELIKI ŠAMPIONI

Lana i Pavle pobednici takmičenja „Brzinom do zvezda” u Velikoj Plani

Mali veliki šampioni

Manifestacija Telenor “Brzinom do zvezda”, koju zajednički realizuju Atletski Savez Srbije i Telenor održana je u subotu, 25. januara u Velikoj Plani.

Na takmičenju je učestvovalo 208 takmičara iz 13 osnovnih škola sa teritorije Velike Plane, Smederevske Palanke i Svilajnca, a pobednici su Lana Cvetković, učenica četvrtog razreda OŠ “Karađorđe” iz Velike Plane, dok je kod dečaka najuspešniji bio Pavle Vujić, takođe četvrtak, iz OŠ “Radmila Šišković” iz Smederevske Palanke.

Mali veliki šampioni

Pored njih dvoje, plasman na veliko Telenor finale “Brzinom do zvezda” izborilo je još sedam devojčica i sedam dečaka.

- U prvoj fazi projekta Beograd je dobio svoje šampione, dok drugu počinjemo takmičenjem u Velikoj Plani. U ovoj fazi očekuju nas trke u 16 gradova Srbije i veliko finale u junu 2020. godine. “Brzinom do zvezda” fokusiran je na decu i mlade. Cilj je razvoj atletike i sportskog načina života i jako smo ponosni što smo deo ove priče – izjavila je Marija Vujanić, direktorka komunikacija i održivog razvoja u Telenoru.

Mali veliki šampioni

U projektu „Brzinom do zvezda“ tokom ove školske godine ukupno će učestvovati oko 400 škola i 120 hiljada dece iz svih delova Srbije uzrasta devet i 10 godina, a Atletski Savez Srbije i Telenor potpisali su ugovor o generalnom sponzorstvu za naredne tri godine.