Brzinom do zvezda

Brzinom do zvezda

DO ZVEZDA SE TRČALO U VELIKOJ PLANI I NA VOŽDOVCU: Anastasija, Milan, Nađa i Todor prvi stigli do cilja

DO ZVEZDA SE TRČALO U VELIKOJ PLANI I NA VOŽDOVCU

Anastasija, Milan, Nađa i Todor prvi stigli do cilja

Takmičenje „Brzinom do Zvezda“ se nastavlja, a naši mali atletičari jurišaju ka velikom finalu. Iz Velike Plane stiže nam najbrža devojčica Anastasija Milošević, učenica OŠ „Heroj Radmila Šišković“ iz Smederevske Palanke, i kao najbrži dečak Milan Stevanović, učenik OŠ „Olga Milošević“, takođe iz Smederevske Palanke.

Anastasija, Milan, Nađa i Todor prvi stigli do cilja

Takmičenje je održano na stadionu „Morava“ u centru Velike Plane 19.po redu i to u saradnji sa Opštinom Velika Plana i AK Space-sport iz Velike Plane. Učešće je uzelo 126 takmičara iz osam škola iz Velike Plane, Smederevske Palanke i Lapova.

Anastasija, Milan, Nađa i Todor prvi stigli do cilja

Do zvezda trčalo se i na Voždovcu, u OŠ „Danilo Kiš“ u naselju Stepa Stepanović. Najbrža devojčica Nađa Savić učenica OŠ „Karađorđe“ odnela je prvo mesto, dok je dečak Todor Josifović, učenik OŠ „Branislav Nušić“ stigao prvi do cilja. Učešće je uzelo 130 takmičara iz 12 škola. Takmičenje su pomogli Sportski savez Voždovca i AK Voždovac.


Finale je blizu a sve zlatne zvezdice se polako pripremaju za veliki događaj koji je planiran za sredinu juna.

Projekat „Brzinom do Zvezda“ organizuje kompanija Telenor u saradnji sa Srpskim Atletskim Savezom, u cilju razvoja i popularizacije atletike i promovisanja sporta i fizičke aktivnosti među osnovcima. Ideja vodilja je da se deca integrišu u zdrav sistem koji će doprineti njihovom srećnijem odrastanju i razvoju. Ovaj veliki projekat obuhvatio je 120.000 dece, iz 350 škola sa teritorije Republike Srbije, uključujući i 17 beogradskih opština.